Får du også dårlig samvittighed når du IGEN har overbevist dig selv om, at der altså ikke lige er tid til at træne idag? Kæmper du med at finde din træningsmotivation? Bare en smule fysisk aktivitet kan gøre en kæmpe forskel for din krop og dit mentale helbred. Du ved det godt, men der kan der være langt fra tanke til handling. I en travl og stresset hverdag, kæmper mange med at finde overskuddet - det er du bestemt ikke ene om! Der er heldigvis meget du selv kan gøre. Læs med her, hvor jeg giver 9 gode råd, som gør det lettere at gøre træningen til en fast del af din hverdag.
1. Lav en plan
Før du går igang, bør du lave en overskuelig plan. Hvad vil du gerne opnå? (vægttab, mere styrke, mere energi, genoptræning efter skade etc.). Hvordan vil du gerne træne? (holdtræning, med personlig træner, hjemmetræning, løb etc.). Hvor meget vil du gerne træne? (dagligt, ugentligt, 3 gange om ugen etc.). Planen kan selvfølgelig ændres, men det er altid godt at have et fornuftigt udgangspunkt.
2. Sæt realistiske mål Lav et mål for din træning, men husk det skal være realistisk. Dit mål skal f.eks. ikke være halvmarathon om 2 uger, hvis du ikke har løbet før. Det er bedre at sætte et lidt lavere mål i starten, så du ikke giver op. Jo nemmere målene er i starten, jo flere succesoplevelser og jo mere lyst får du til at fortsætte din træning og lave nye mål.
3. Skriv din træning i kalenderen Hvis du lige fra begyndelse skriver ned i din kalender, hvornår du skal træne (ligesom du gør med andre aftaler og møder) bliver sandsynligheden for, at du kommer afsted til den planlagte træning, større.
4. Gør det nemt for dig selv Vælg et sted i nærheden af, hvor du bor eller arbejder. Bliver det for besværligt, kan det ske, at du slet ikke kommer afsted. Og hvis du vil træne efter arbejde, så lad være med at tage hjem først. Sofaen kan godt finde på at fange dig, så du ikke kommer ud af døren igen.
5. Forbered dig selv på din næste træning Forbered allerede aftenen før alt det, du behøver for at komme afsted. Pak tasken, stil vand på køl og stil træningsskoene frem. Så gør du det nemt for dig selv at komme afsted.
6. Træn med andre Om du er nybegynder eller vant til at træne, så kan en personlig træner, en træningsmakker eller holdtræning øge din lyst til at træne. Alene visheden om, at der f.eks. er planlagt et program, eller at du har en aftale med en makker, kan øge din motivation. Man behøver ikke at træne med andre hver gang, men en gang imellem kan være en god motivation. Det vigtigste er, at du ved, at der er én, der følger din udvikling, støtter dig undervejs eller har styr på dine fremskridt.
7. Lyt til din krop Husk også at have træningsfrie dage og lyt til din krop hvis den brokker sig. Der er en risiko for, at du får skader eller bliver træt af det, fordi det bliver for hårdt. Det er de færreste der synes det er sjovt at træne når kroppen gør ondt.
"Sæt et mål der passer til dig og din krop. Er målet for svært, kan det ødelægge din motivation og gøre din krop alt for træt."
8. Giv det tid
Rom blev ikke bygget på 1 dag og din træningsmotivation er der ikke efter blot en uges træning. Det tager tid at indarbejde en ny vane. Både kropsligt og mentalt skal du lige vænne dig til de nye udfordringer.
9. Du må gerne belønne dig selv
Hvis det ikke er helt nemt for dig at komme afsted, så motiver dig selv med belønninger (i hvert fald i starten). Gå ud og få en god kop kaffe bagefter, køb en lækker (sund) sandwich, tag et varmt bad efter træning, you name it.... Når du begynder at associere din træning med noget positivt, bliver det sjovere at komme afsted.
コメント